KÉSZÜLŐDJ VELEM 3
SZIASZTOK . ELÉRKEZTÜNK SOROZATUNK 3 RÉSZÉHEZ AMI A KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉST MUTATJA BE . ( FORRÁSAIM: RECEPTMŰHELY, MIND MEG ETTE, APRÓSÉF)
KARÁCSONYI KÖRÖM LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
( 1 )
( 2 )
( 3 )
( 4 )
( 5)
SÜTEMÉNYEK
( 1 ) MUFFIN
HOZZÁVALÓK:HA KÉSZEN VESZED A MUFFINT AKKOR CSAK TEJSZÍNHAB KELL MEG SÜTNI KELL MÉZESKALÁCS SÜTIEMBERT.
( 2 ) KÓKUSZGOLYÓ
HOZZÁVALÓK
- Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál rumaroma
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 dl tej
Elkészítés: A háztartási kekszet elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, a tejjel és a rumaromával.
Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából, és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjenek egy kicsit.
( 3 ) RAFFAELO
Hozzávalók
A golyókhoz
- 160 g tejpor (sovány)
- 60 ml víz
- 95 g vaj (olvasztott)
- 85 g porcukor
- 80 g kókuszreszelék
- 45 szem mandula (egész, hántolatlan)
A panírozáshoz
ELKÉSZÍTÉS:Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel.A vizet, és a cukrot feltesszük főni.Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát.A kész masszát hagyjuk kb. 1 órán át állni. Folyamatosan figyeljük, ha jól formázható massza állaga lett, akkor golyókat formázunk a masszából, mandulaszemeket teszünk. Vigyázzunk, ha a massza túlságosan kihűl, nagyon nehezen formázható lesz!égül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.Ezzel el is készültek a raffaello golyók.
( 4 ) GYÜMÖLCSTORTA
HOZZÁVALÓK: GYÜMÖLCS BÁRMENNYI MENNYISÉGBEN . TORTAFORMA .GYÜMÖLCSZSELATIN.LEHET HOZZÁ PUDINGOT FŐZNI KRÉMNEK VAGY CSINÁLSZ KRÉMET.
ELKÉSZÍTÉS: A PISKÓTÁRA RÁKENED AZ ELKÉSZÍTETT KRÉMET VAGY A PUDINGOT.RÁRAKOD A GYÜMÖLCSÖKET TETSZÉS SZERINT , RÁ A GYÜMÖLCSZSELATINT.
( 5 ) LINZER
Hozzávalók
A tésztához
- 38 dkg búzaliszt (BL55)
- 25 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 10 g vaníliás cukor - bourbon
- 3 db tojássárgája
- 1 db citrom héja
A töltelékhez
- 1 dl sárgabarack lekvár
A tetejére
Elkészítés


























